dilluns, 6 de gener del 2014

Comentari Politnómic (político - econòmic)

DOS MIL CATORZE - 2014 -  MMXIV                                                                 Setmana  2

Hem començat un any que és digne de commemorar. Fa cent anys que es va produir la Primera Guerra Mundial que es perllongà, durant 4 anys (1914-1918). També farà cent anys que es va crear la Mancomunitat de Catalunya  (1914- 1925) embrió del que hauria de ser més tard la Generalitat  republicana,  i en fa trescents de la Guerra de Successió, que va portar als fets de 1714 amb la victòria de les tropes de Felip V. Aquest fet, l’actual Govern de la Generalitat, el vol commemorar amb una sèrie d’actes que començaran el dia 11 de gener a la Seu Vella de Lleida.

He llegit el monogràfic especial que va ser inserit  a tots els diaris el 29 de desembre i m’agradat que digui que només una quarta part dels actes estaran dedicades a la Guerra de Successió en general i al setge de Barcelona en particular, i les tres quartes parts restants estarà dedicat a debatre com ha de ser la Catalunya del futur, per exemple: quin ha de ser el model educatiu per a les noves generacions, quina fesomia ha de tenir l’economia catalana postcrisi o quin paper pot tenir Catalunya en un món competitiu i híperconnectat..

Tot això amb la vista posada  al mes de novembre, dos dies abans de Sant Martí, perquè tothom pugui opinar i actuar lliurement perqué com més ben informat estigui més possibilitats d’encertar-la. Un any vertaderament apassionant!