dilluns, 16 de desembre del 2013

Comentari Politnómic (político - económic)

EL PREU DE  L’ELECTRICITAT                                                                                Setmana 51

Envoltada per les picabaralles, primer del simpòsium “Espanya contra Catalunya” (per cert, acabat quasi radicalment a partir de les dues de la tarda del dijous) i l’anunci de la pregunta sobre si Catalunya ha d’esdevenir un Estat, hi ha hagut per part del Tribunal Suprem una ratificació de la sentència de l’Audiència Nacional que donava la raò al Govern espanyol en obligar  les cinc elèctriques més grans del país a carregar als seus comptes de forma temporal el denominat dèficit de tarifa (la diferència entre el teòric cost de l’electricitat i el que es paga). Aquest deute ja suma 30.000 milions d’euros. Per una vegada, el sofert consumidor ha vist com la justícia es decantava al seu favor en lloc de fer-ho a favor de les omnipotents companyies elèctriques, que malgrat el que diuen, continuen obtenint uns beneficis econòmics importants.

Malgrat això, no s’esvaeix el temor  que a partir del proper gener s’apugi el rebut de la llum, que, en pocs anys, ha duplicat el seu import. Els alts costos al mercat majorista ocorreguts les darreres setmanes així ho fan preveure.

Un bè de consum imprescindible per a totes les persones hauria de poder ser més assequible, sobretot en aquesta malaurada època de vaques magres.

Per celebrar aquestes festes no hi haurà comentari fins la segona setmana del proper mes de gener, és a dir, fins al dia 6, festivitat dels Reis Mags d’Orient. Bones Festes.