dilluns, 9 de juny del 2014

Comentari Politnómic (político - económic)

QUIN PAÍS !                                                                                                                   Setmana 24

Aquesta setmana el tema important ha estat l’abdicació del rei d’Espanya a favor de l’hereu, tal com preceptua la Constitució. Com que els mitjans de comunicació ja han tocat el tema abastament no faré cap comentari, perquè penso ja esta tot dit i, també, perquè el meu parer és que no canviarà res. O canviarà perquè tot continuï igual.

L’altra tema ha estat saber les primes que guanyaran cadascun dels 23 futbolistes de la selecció espanyola si  tornen a ser campions del món. Són 720.000 “eurassos” per barba, i, la meitat, si són sot campions. Deixant a part que quedant segons s’embutxacarien més que els campions, si aquests fossin els alemanys, per exemple, el que m’interessa ressaltar és que en un país que té milers i milers de joves a l’atur amb carrera universitària, es premiï tan generosament  uns nois que l’únic mèrit que tenen és fer anar amunt i avall una pilota i mirar d’introduir-la en una porteria o evitar que els contraris ho facin a la seva.

Els nostres universitaris es trenquen les banyes per aconseguir una feina, que en la majoria d’ocasions no passarà de tenir una recompensa d’uns 1.200 euros al mes (amb pagues extres incloses). Si els càlculs no em fallen, tardaran 50 anys a arribar a la quantitat que els futbolistes guanyaran amb, més o menys, un mes (1.200 x 12 x 50). O be que, amb el que cobrarà un futbolista en un mes, es pot pagar la nòmina mensual de 600 mileuristes. A vegades ens fotem d’algunes repúbliques i despectivament  les qualifiquem de “bananeres”. Doncs, nosaltres devem ser un regne de “pandereta”. I no vull parlar del que guanya un cirurgià que té a les seves mans la vida de moltes persones. Quin país!  I quin exemple per als que tenen dificultats per anar tirant!