dilluns, 30 de juny del 2014

Comentari Politnómic (político - econòmic)

VACANCES                                                                                                                     Setmana 27

En aquest darrer dilluns de juny, setmana en què comença el mes de juliol, anuncio que interrompo els comentaris durant els dos calorosos mesos d’estiu. També podria ser que en arribar el setembre decidís no continuar el que vaig començar el segon semestre del 2012. El que aleshores  va ser un divertiment ara s’ha convertit en una obligació. I a voltes tinc dificultats per dir alguna cosa nova i que tingui algun sentit. I no és que el panorama no doni per comentaris de tota mena, però estem en uns moments convulsos i poc clars i a vegades les opinions poden ser contradictòries.

Tothom es creu posseïdor de la veritat i jo penso que tot plegat és una gran olla de pressió i a vegades aquests artefactes exploten i fan mal. Crec que els partits polítics tradicionals cada vegada (és a dir cada jornada electoral) tindran menys votants. Les noves veus com Podem, Guanyem Barcelona, els de la monja Forcades i altres que aniran sortint, entraran a formar part de les institucions polítiques i al cap d’un temps estaran integrats en l’engranatge habitual.

Els que som grans ens recordem del maig del 68 a França. Semblava que havia de canviar el món i 50 anys més tard tenim el seu principal impulsor  escalfant escó al parlament europeu des de fa anys amb totes les prebendes que això comporta. Potser és que els humans som d’aquesta manera i no hi ha solucions màgiques.

Per tant, de moment, farem  allò de  mirar, escoltar i... callar. Si més endavant cal aixecar la veu ja ho farem.

Gràcies i que passeu un bon estiu!