dilluns, 26 de maig del 2014

Comentari Politnómic (político - econòmic)

TORNEM-HI  !                                                                                                     Setmana 22

Una vegada passades les eleccions i el futbol, esport o espectacle en què Espanya despunta, no en va els dos equips de la capital van dirimir la final de la Champions,.Demà dimarts 27, el Fons Monetari Internacional donarà a conèixer la situació econòmica de l’Estat espanyol, que s’espera sigui positiva, encara que renyarà el Govern estatal per l’alta taxa d’aturats i, per tant, demanarà o exigirà noves reformes, que al meu entendre, faran encara més precari  el mercat de treball, sense obtenir rebaixar substancialment les llistes de parats. També durant la setmana es coneixeran les dades de la comptabilitat nacional del primer trimestre que sembla que creix un 0,4% trimestral i per tant, de continuar igual, podria arribar a un 1,6 % anual, que representa una creació de més o menys 100.000 llocs de treball. I també sabrem les dades provisionals de l’IPC, que sembla que pujarà una mica i, per tant, allunyarà el fantasma de la deflació, que els que hi entenen diuen que és pitjor que la inflació.

Per tant, després d’aquests quinze dies dedicats a la propaganda electoral i a les finals del futbol – pa i circ – tornem a la crua realitat de cada dia. D'aquí d’un mes arribarem a l’estiu, quan sembla que tota cuca viu i que serà calent i no només per la calor del sol. I a l’acabament de l’estiu vindrà l’onze de setembre i un parell de mesos més tard sant Martí. Ostres, ja haurem passat el 9N. Salut, amigues i amics.