dilluns, 19 de maig del 2014

Comentari Politnómic (político - econòmic)

ELECCIONS EUROPEES  (II)                                                                                      Setmana 21

Sembla  que el comentari de la setmana passada no ha agradat a alguns amics, que, sense fer-ho públic, m’han comentat que no hi estaven d’acord o que no els agradava. Naturalment, penso que tothom  pot opinar el que vulgui, de manera educada, esclar.

Rellegit l’article,  m’adono que potser pot semblar que, encara que no explícitament, però sí implícitament, insti a no anar a votar. I no és així. Vull manifestar clarament que penso que anar a votar és el millor que podem fer. I fer-ho pel partit que cadascú cregui bonament que defensa millor els interessos col•lectius. I en cas que cap els satisfaci, doncs, votar en blanc. Opció tan democràtica com escollir una o altra candidatura.

Pel que fa a la l’opinió que tinc dels actuals partits polítics, és això, una opinió personal, i no crec que sigui l’únic que pensi d’aquesta manera. I  quant  a la campanya electoral, una enquesta recent de La Vanguardia deia que només un 4% canviaven d’opinió en escoltar els mítings, contra un 95% que no canviaven i un 1% que no ho sabia. L’ensopiment de la primera setmana de campanya és general.

Els emoluments dels diputats són aquests: sou brut 8.000 € al mes, dietes 4.300 €, transport 4.250 €. A més 304 € per dia de treball  -s’entén que la resta de dies han de descansar a casa – i 125 € per cada reunió que tingui fora de les dependències de la Unió Europea. Les depeses d’allotjament en un hotel corren per compte de la institució, i tenen  dret, com a mínim, a un ajudant pagat. Què, us sembla bé tot això? O penseu que encara estan mal pagats?

Ja sé que criticar és fàcil i que el que és difícil és donar idees de com haurien de funcionar. També sé que si no hi ha partits polítics malament anirem. Però que han de canviar i treballar més pels administrats és obvi. Si no,  la desafecció pot arribar a cotes inversemblants.

Per tant, diumenge vint-i-cinc tothom a votar!  Sort i...salut!