dissabte, 2 de març del 2013

Comentari Politnómic (político . econòmic)


SEMBLA QUE  NO HO ENTENGUIN                                                           Setmana 10


Molts són els comentaris de la setmana que podríem considerar importants. Per exemple, que per primera vegada el grup de diputats  del PSC al Congrés de Madrid  votés diferent  del PSOE. També que  el PIB espanyol a final del 2012 ha caigut un 1,40 %, la segona  caiguda més gran des de 1970 (la primera va ser del 3,40 % l’any 2009).

Però crec que cal traslladar- se a Itàlia per trobar els dos esdeveniments de més ressò. La renúncia  del Sant Pare i el discurs que va fer el dia 27,  en  què, entre altres coses,  va dir que “a vegades els problemes han sigut grossos i semblava que el Senyor dormís”, segurament fent referència a una escena evangèlica  en què, amb els apòstols dins d'una barca en un mar enfurismat, Jesús dormia plàcidament.

L’altra escena italiana han sigut les eleccions i el gran nombre de vots que va obtenir Beppe Grillo. Precisament m’ha agradat molt l’article de l’Antoni Puigverd a La Vanguardia del divendres dia 1. Desprès d'explicar com veu el panorama italià, i comparant-lo amb Espanya, diu “el vell sistema s’enfonsa més lentament aquí que a Itàlia, però s’enfonsa. No n'hi ha prou amb petits gestos i reunions. Convé una catarsi. Si els partits convencionals no la fan, serà  com aquell malalt de gangrena que, en comptes de posar-se en mans del cirurgià per fer l’amputació  pertinent, es pren un calmant i diu: “Ja em passarà””. 

Totalment d'acord  Mentrestant, la Diputació de Barcelona ha votat la dedicació exclusiva de catorze càrrecs (tots alcaldes o regidors) amb retribucions que oscil·len entre 3.700 i 8.200 € mensuals. No entenen res, o tenen molta cara!