dilluns, 11 de febrer del 2013

Comentari Politnómic (político . económic)


CORRUPCIÓ I SOUS DELS POLÍTICS                                                              Setmana 07

Un dels temes de la setmana ha estat les manifestacions de l’alcalde de Barcelona que ha dit públicament que els sous dels polítics no estan adequats a les responsabilitats que tenen i ha posat el crit al cel en veure que el Govern estatal i també el Parlament de Catalunya volen regular els sous dels alcaldes i regidors.

Una persona que segons els diaris cobra anualment 111.000 € als que cal afegir les dietes per assistència a les comissions i altres històries, cosa que fa que arribi a 143.000 €, no pot dir que si cobren poc a aleshores passa el que passa i que ara està tant de moda. Vol dir el senyor alcalde que qui cobra poc està legitimat per ser propici a fer coses que no ha de fer? Doncs així, els que cobren poc de l’atur, de sou, de pensió, ja poden atracar súpers, comerços i fer el que vulguin ,que tot està ben fet.

Considero que els polítics han de cobrar un sou digne i trobo bé que qui sigui posi ordre en les remuneracions. Que potser alguns, pocs,  perden calers ja que a l’empresa privada en guanyarien més, és possible. Però sempre els hi sentit dir que hi van per fer un servei públic. Doncs, si tan magnànims són ja els ho agrairem!

L’estat actual de les coses, amb moltes persones amb serioses dificultats, hauria de propiciar que els que tenen un poder adquisitiu alt - i cobrar més de 72.000 € anuals considero que ho és -miressin de no provocar massa, no fos que se'ls acabés la gallina dels ous d'or.