dilluns, 28 de gener del 2013

Comentari Politnómic (político - económic)

QUIN MÓN !                                                                                             Setmana 05

Per descomptat que la notícia important de la setmana ha estat la sessió del Parlament de Catalunya del passat 23 de gener en la qual, per àmplia majoria, es va manifestar pels representants del poble la voluntat de poder decidir el seu futur.

Una altra notícia de relleu va ser la decisió de la Comissió Europea de limitar a 300.000 €  anuals les ajudes que es donen als grans latifundistes, i, per tant, fortunes importants com la Reina d’Anglaterra o la Duquessa d’Alba d’Espanya que cobraven quantitats milionàries, veuran, si l’Assemblea ho ratifica, mermats els seus ingressos procedents de la Unió Europea.

També han tingut un ressò que ha donat la volta al món les manifestacions del Ministre de Finances del Japó, que, sense posar-se vermell, va dir que “ la gent gran que ja no es val per si mateixa, ha de afanyar-se a morir”. Que això ho digui un governant d’un país que sempre s’havia caracteritzat pel respecte als seus grans, dóna idea de com els interessos econòmics influeixen cada vegada més en la societat. Quan ja no ets productiu, cop de peu al cul i cap al cementiri.

I ara que hi penso, tot això lliga amb el que vaig llegir temps enrere que els japonesos grans i sense sostre es dedicaven a delinquir perquè els enviessin a la presó, on almenys tenien sopluig i menjaven calent. Japó té l’esperança de vida més llarga del món, i compte amb 40.000 centenaris.
                                                -----------------------