dilluns, 12 de novembre del 2012

Comentari POLITNÓMIC (politico-econòmic)

ESTATS UNITS I DESNONAMENTS                                        Setmana 46
Sense que serveixi de precedent, parlarem de les eleccions als EUA per dir que la victòria del president Obama sembla que pot ser més beneficiosa per a Europa que si hagués guanyat el seu contrincant. Encara que les polítiques nord-americanes de benestar social, tal com les entenem a Europa, són molt deficitàries, és probable que els problemes dels països del sud del vell continent siguin més ben entesos.

 Quant a l’Estat espanyol, el tema estrella han estat els continuats i dramàtics desnonaments d’habitatges. Sembla que aquesta setmana els dos grans partits miraran de modificar la llei hipotecària que tants malde caps i desgràcies està ocasionant  Des que va començar la crisi, l'any 2008, s’han produït més 400.000 desnonaments  amb les fatídiques conseqüències que tots sabem. És urgent arribar a una solució per evitar tant de sofriment humà.

Per cert, la dació en pagament, funciona als EUA país que, com hem dit, no sobresurt per ser capdavanter en polítiques socials avançades. El tema és complicat, perquè els diners que deixen les entitats financeres per les hipoteques són els diners dels impositors que confien els seus estalvis a les mateixes entitats. Ja m’enteneu.

En tot cas, cal trobar una solució justa que eviti el dramatisme social que una mala praxi bancària ens ha portat. No hi seria de més una mica de seny. Esperem que així sigui.