dilluns, 5 de novembre del 2012

Comentari POLITNÓMIC (político económic)

PRECAMPANYA I CAMPANYA                                Setmana 45

La setmana que hem acabat s’ha caracteritzat per la continuada labor de precampanya dels principals líders dels partits polítics catalans. Dijous vinent, dia 8 a les dotze de la nit es donarà el tret de sortida oficial i de ben segur que seran quinze dies –fins, al 23- d’activitat frenètica.

Mentrestant a alguns ja se’ls  ha  anat escalfant la boca. En el programa Els Matins de Tv3, l’anterior president de la Generalitat de Catalunya en va deixar anar una de grossa. Va venir a dir que convocar referèndums era propi de països totalitaris, i que fins i tot ho feia el General Franco. Si bé aquesta segona part és veritat, pensem que en aquests trenta-cinc anys de democràcia de l’Estat espanyol  n'hi ha hagut una mitja dotzena. I també tenim el cas de Suïssa, que és país demòcrata en què les consultes o referèndums sovintegen durant l’any.

També cal mencionar la decisió de la JEC (Junta Electoral Central), que ha prohibit la publicitat engegada pel Govern català.  No pels arguments dels partits que consideraven l’anunci partidista a favor de CiU, sinó per incitar a la ciutadania a exercir el dret a votar.

Curiós, que amb l’enorme abstenció que hi ha, es prohibeixi animar els ciutadans i ciutadanes que exerceixin el més democràtic dret, que és el de donar a conèixer la seva opinió.

                                                 

                                             --------------------------------------

.