dilluns, 3 de març del 2014

Comentari Politnómic (político - econòmic)

QUIN NIVELL!                                                                                             Setmana 10

Ja comentàvem la setmana 44 de l’any passat que el tema del cèntim sanitari donaria per parlar. I ja hi hem arribat, doncs ja és oficial que el Tribunal de Justícia de la UE  declara que el cobrament és il•legal des de la seva implantació, l’any 2002, fins que l’Estat espanyol el va suspendre l’any 2012, encara que continua cobrant-lo ara com un impost sobre els hidrocarburs. L’actual ministre d’Hisenda, que és el mateix de fa dotze anys, va replicar dient que el Tribunal no desautoritzava el govern espanyol, sinó la Comissió Europea que havia donat el seu suport. Doncs tampoc; la contrarèplica ha estat fulminant dient que mai havia estat autoritzat. Si a aquesta resolució europea hi afegim la de la doctrina Parrot i que algunes hipoteques no complien amb els requisits legals, podem arribar a la conclusió que estem manats per gent d’un nivell més que mediocre, perquè no m’agradaria pensar que actuen amb mala fe.

A casa nostra hi podem afegir l’error del portaveu del PPC,  que fa pocs dies es va equivocar al Parlament votant una cosa quan havia de ser al revés. I alguns dels diputats, que no saben ni el que voten, varen quedar-se tan amples. Voleu dir que calen 135 diputats al Parlament de Catalunya? No creieu que en sobren més de la meitat? Així rebaixaríem una mica el pressupost.

Si l’actual classe política vol que la gent de carrer es torni a engrescar amb els temes públics, moltes i moltes coses hauran de canviar. En cas contrari, la desafecció arribarà a límits insospitats. Les properes eleccions europees ens en donaran una mostra!