dilluns, 11 de novembre del 2013

Comentari Politnómic (político-económic)

JA SÓN AQUÍ...ELS PRESSUPOSTOS CATALANS                                            Setmana 46

El passat dimarts el conseller d’Economia del Govern de Catalunya va presentar al Parlament els Pressupostos de l’any 2014, que signifiquen un increment, en els departaments més socials (Ensenyament, Salut, Benestar Social i Família) d’un migrat 0,2 %. Deixant apart el Departament d’Empresa i Ocupació que té un increment del 14,5 %, la partida que més augmenta és la dels interessos del deute, que ho fa en un 4,1 % i arriba fins al 2.077 milions d’euros, més de 5,7 milions DIARIS. No ens estranya que no es puguin pagar els medicaments a les farmàcies.

Ara bé, no seria possible deixar de pagar una mica d’interessos, per exemple, fixar un límit de 4 milions al dia, i la resta, 1,7, fos per pagar els deutes a les economies més dèbils com les farmàcies. Això suposaria més de 600 milions i penso que el deute farmacèutic no arriba als 500 milions.

Es pot al•legar que no complir amb els deutes financers no és seriós. I és veritat. Però ho és quedar a deure als petits negocis que vetllen per la salut de la ciutadania? A qui paguem aquesta borratxera d’interessos? Potser als que cobren no els ve d’un any i poden esperar, no? Més endavant comentarem d’on surten els ingressos xifrats en més de 23.600 milions d’euros. Per avui, prou. Salut, amigues i amics!