dilluns, 4 de novembre del 2013

Comentari Politnómic (político-económic)

IMPOSTOS COMUNITARIS                                                                                             Setmana 45

En general, els comptes, impostos i pressuposts de les entitats públiques són difícils de comprendre per una part important de la ciutadania. Jo mateix, que he dedicat bona part de la meva vida laboral a temes de comptabilitat empresarial, moltes vegades no els entenc. Ara mateix el govern de la comunitat madrilenya anuncia una rebaixa dels impostos que paguen els residents a la seva comunitat.

En canvi, el govern català anuncia una pujada d’algunes taxes i impostos i tornarà a posar en vigor el gairebé anul•lat impost de successions. A més de crear nous tipus impositius. Crec que dimarts es presenten els pressuposts catalans per al 2014, que hauran d’entrar en vigor el dia 1 de gener. Serà la primera vegada des de les eleccions del 2010 que Catalunya començarà l’any sabent com hem de transitar econòmicament l’any. Serà important veure si és veritat que no hi haurà noves retallades.
El que queda clar és que els catalans tenim un nivell de vida més alt que moltes altres comunitats de l’Estat i, pel que fa referència al meu món, el de la gent gran, crec que la pensió d'un jubilat català no dóna de si igual que en altres comunitats.

Vigilarem de prop els nous pressupostos catalans, a veure si és veritat que a les classes menys afavorides no se’ls estreny encara més el cinturó.

Quan a la política la paraula de moda aquesta setmana és: pregunta. Com ha de ser, que ha dir, com s’ha de fer perquè agradi a tothom. Una mica feixuc tot plegat, no? Temps al temps!