dilluns, 8 de juliol del 2013

FUTBOL I HISENDA                                                                                    Setmana 28

Fa temps que es parla que la bombolla dels clubs de futbol segurament esclatarà el dia menys pensat. Les darreres notícies ens diuen que actualment els clubs que són societats anònimes, ( a primera divisió tots, excepte el Barça, el Madrid, el Bilbao i l'Osasuna de Pamplona) i alguns de segona A deuen a Hisenda 663 milions d’euros i, amb els quatre esmentats,  la xifra puja fins als 752 milions, a més de gairebé 17 milions a la Seguretat Social.

Què espera Hisenda? Quan fa anys es va obligar la majoria de clubs a convertir-se en societats anònimes, i fer taula rasa dels deutes, va ser per poder fer servir els mecanismes legals perquè complissin, com tothom, les obligacions tributàries. És que no s’hi atreveixen? Bé ho fan fet amb el cuiner català Sergi Arola, a qui han clausurat el restaurant, ja que no pagava. És que el futbol és sagrat? O és que encara estem en el "panem et circenses" (literalment, pa i jocs de circ)i mentrestant el poble està quiet.

Com més s’esperi més difícil serà d’arranjar! Però és clar, qui dies passa anys empeny. Aviat hi haurà eleccions i no fos cas que es molestés algú i  els passés com els que van posar ordre en aquest desgavell i perdéssin vots. Tot sigui per anar tirant, mal tirant, diria un servidor, i a qui no li agradi... doncs que es passegi!