dilluns, 29 de juliol del 2013

Comentari estiuenc ( ni polític ni económic)

TEMPS D’ESTIU                                                                                                           Setmana 31

En aquesta darrera setmana de juliol deixarem una mica de banda la política i l'economia. Estem a  punt d’entrar a l'agost, període en què gran quantitat de persones es dediquen a descansar i, sembla,  que la marxa del país es fa més lenta. Per tant, durant els seus quatre dilluns no hi haurà comentaris i ens retrobarem el 2 de setembre, amb les piles una mica més carregades. Me’n vaig  amb 79 anys i tornaré, si tot va bé, amb 80. Ostres, m’he fet gran (vell?) gairebé sense adonar-me’n.

Volia comentar que darrerament tinc més temps per llegir, i em ventilo un llibre de la biblioteca per setmana. Un dels que he llegit fa poc és titula “L’home de la maleta” de Ramon Solsona, premi Sant Jordi 2010. Feia temps que llegint no havia rigut tant  i, al mateix temps, reflexionat sobre el pas dels dies i les relacions familiars.

El protagonista és un antic músic d’orquestra de ball que decideix, un bon dia, fer la maleta i viure un mes a casa de cadascuna de les seves tres filles. Individualista i murri es sorprèn de la vida que porten i dels nous models de família. Al mateix temps arrossega una ferida de la infantesa i, quan intenta curar-la, una situació imprevista li capgira la vida. Hi ha passatges de gran càrrega humorística, sobre tot per a persones grans que hagin viscut els temps dels boleros i de la música de postguerres.

Que passeu un bon mes i fins aviat. Salut!