dilluns, 14 de novembre del 2011

L'EDAT NO COMPTE!....O SI?

Setmana 46 CRISI (I)

Aquests els numerarem perquè sembla que tot això va per llarg. Veus molt autoritzades com ara la del catedràtic de la Universitat Ramon Llull, Santiago Niño-Becerra, que participa a les tertúlies de Catalunya Ràdio i autor de diversos llibres, l’últim dels qual és "Màs allà del CRASH Apuntes para una crisis" ho manifesten explícitament.

Mentre tots pensàvem que ja portàvem més de quatre anys, des de finals de 2007 quan varen començar els problemes de les “subprimes”, resulta que fins mitjans el 2010 estàvem en plena precrisi. Per tant, paciència i barrejar que vénen temps molt més durs. Tret que el probable canvi de Govern de diumenge vinent faci el miracle de fér veure les coses molt diferent de com les veiem ara mateix.

El mencionat professor en el programa “8 al dia” de 8tv, conduit pel periodista Josep Cuní, del dia 2 de novembre, s’inclinava obertament per un Govern de concertació nacional entre els dos principals partits de l’Estat – en que s’hi podrien afegir els altres que ho volguessin -, va dir, i més encara que fos un Govern de tecnòcrates en lloc de polítics. Aquí sí que hi ha un matís important que podríem intentar treballar en futurs comentaris.

Les xifres de persones a l’atur, que aquests primers mesos de tardor han anat en augment, i que sembla que no tenen aturador, són un cercle viciós que aboca cada vegada més persones a la desesperança i fa créixer l’estat de pessimisme generalitzat. Continuarem parlant-ne o, més ben dit, escrivint-ne.