dilluns, 14 d’abril del 2014

Comentari Politnómic (político - económic)

PERSONES MEDIÀTIQUES                                                                                          Setmana 16

Que els futbolistes i els entrenadors dels principals equips de futbol del món són persones mediàtiques, penso que tothom hi deu estar d’acord. Com sigui que les compareixences davant els mitjans de comunicació, abans i desprès dels partits són continues, crec que farien bé de mirar el que diuen i com ho diuen. Arran del partit de tornada dels quarts de final de la Champions entre l’Atlético de Madrid i el Barça, vaig llegir unes manifestacions del mister de l’equip madrileny, que, preguntat la vigília del partit sobre la pressió que tenien els jugadors dels dos equips va contestar “no crec que tinguin cap pressió. Pressió tenen els que no poden portar diners a casa per donar menjar als seus fills. Nosaltres tenim una gran responsabilitat”. Em van semblar unes manifestacions ben assenyades.

Per això he trobat totalment desencertades i. fins i tot, ratllen l’obscenitat les que va fer, segons La Vanguardia, el dia onze, l’entrenador del Barça: “És summament difícil viure essent Messi; pateix crítiques desmesurades”. Deixo a part les manifestacions que puguin fer els protagonistes instants després dels partits, amb les pulsacions encara a cent cinquanta. Parlem de paraules pronunciades, les de l’entrenador del Barça, quaranta-vuit hores després del partit.

Quan tanta i tanta gent es fot literalment de gana o té vertaderes dificultats per anar tirant, dir que a un noi de vint-i-sis anys, supermilionari, del qual la darrera cosa que s’ha sabut és que s’ha comprat una mansió impressionant  a Itàlia, li és summament difícil viure, és per pensar que aquest món actual està malalt de debò.

Per tant, i acabo, compte amb que és di!u. El Cholo Simeone va guanyar el  Tata Martino no només en el terreny de joc, sinó en seny. Curiosament tots dos són argentins, igual que Leo Messi i també com el Sant Pare. Gran país, l'Argentina!