dilluns, 21 d’octubre del 2013

Comentari Politnómic (político-económic)

ALTRE VEGADA......L’ECONOMIA                                                              Setmana 43

Durant tota la setmana les notícies econòmiques han privat sobre les polítiques. Bé, també n'hi ha hagut d’aquestes. Podem citar la picabaralla del protocol entre la vicepresidenta governamental Soraya Sàenz de Santamaria i el president català Artur Mas, la presentació del llibre del propietari de l’agència de detectius Mètodo 3, etc., etc. Però els temes econòmics han sobresortit, començant per les declaracions del president del Banco de Santander, que va dir “el diner ve de tot arreu, això és magnífic”. O la sobredimensió de la noticia que l’Ibex 35 havia tancat la setmana a 10.001,80 punts, o les contínues manifestacions del titular d’Hisenda d’Espanya, que va proclamant que l’any
2014 començarà a crear-se ocupació.

Notcies totalment contradictòries amb l’informe elaborat pel l’economista Juan Laborda, membre del Consell d’Economia de la Fundación 1ª de Mayo de CC.OO, titulat  “La segunda fase de la crisis 2014-2016”. O la molt bona conferència organitzada per la secció local del mateix sindicat, celebrada a la Biblioteca de Figueres el divendres 18, amb gran assistència, i en la qual el doctor en Dret i inspector de Treball senyor Hèctor Illueca ens va informar amb pèls i senyals dels perills per als jubilats, actuals i futurs, de la nova reforma del sistema de pensions de la seguretat social, actualment en fase de tramitació parlamentària, i que si aprova com està redactada en l’avantprojecte comportarà una minva considerable del poder adquisitiu dels més febles.

Caldrà fer-ne un seguiment acurat  ja que el quid de tot plegat és la creació de llocs de treball, que ha de generar més cotitzants a la seguretat social i més bon ambient.