dilluns, 1 d’abril del 2013

Comentaris Politnómics (político - econòmic)


REFLEXIONS EN SS                                                                                   Setmana 14


Que ningú s’espanti. No es tracta de les temudes SS de la Gestapo alemanya, sinó de les reflexions de Setmana Santa. I tampoc de reflexions religioses, sinó del panorama econòmic que es dibuixa en aquesta Europa que ens té  aclaparats des de fa molts mesos. Alemanya, amb la senyora Merkel al cap davant de tot,  fa temps que marca el rumb de moltes economies de la Unió Europea, sobretot amb les mesures d'austeritat de tots conegudes. A començaments d’any, algunes veus d'economistes influents es varen fer sentir, sobretot en diaris francesos, criticant les mesures i donant arguments en que demostraven, o intentaven fer-ho, que determinats càlculs eren erronis.

Penso, i no és que sigui un expert en economia ni en res concret, sinó un simple observador de l’actualitat, que aquestes veus no varen agradar als de la troica i van decidir actuar contra Xipre per demostrar que no estaven per brometes. O feu el que nosaltres diguem, o mireu que estem disposats a fer! I l’avís des de Brussel·les dient  que lo de Xipre podia passar en altres països, sobretot els del sud d’Europa, va fer posar la pell de gallina a més d’un.

Crec que l’austeritat no és dolenta del tot. Però, ull viu! cal retallar en coses com ara l’administració pública, que cap govern autonòmic ha fet de veritat, ni tampoc el govern estatal, i en canvi no tocar res que faci referència a les polítiques de benestar social, educació i sanitat. Només així es podria anar formant un corrent d'opinió que fes retornar la confiança del poble en els seus dirigents. Si no tenim mala peça al teler!