dilluns, 7 d’abril del 2014

Comentari Politnómic (político - econòmic)

FC BARCELONA                                                                                                           Setmana 15

Aquesta setmana direm quatre cosetes sobre el FC Barcelona, ja que ha tingut protagonisme extra. Ens referim al càstig que li ha infligit la FIFA per desobeir algunes normes sobre els fixatges de jugadors menors d’edat i que gairebé tothom ha trobat desmesurat. No la quantitat de multa, crec que uns 380.000 €, sinó la prohibició de fitxar al mercat internacional durant el període d’estiu, i a l’hivern del 2014/15. A mi em sembla que la FIFA ha tocat la part que més pot doldre al Club, perquè la multa, per grossa que sigui, s’acaba pagant i aquí pau i desprès gloria. En canvi no poder fitxar ja dol més.

Penso que el mal del Barça és força comú i semblant amb al mal d’altres clubs poderosos i és la prepotència. Com que econòmicament podem, ho fem. Tres quarts del mateix amb el fitxatge del brasiler Neymar.

Al final per acabar pagant i haver d’anar als jutjats. I del tema de La Masia no crec que ningú tingui cap dubte que els joves que acullen són tractats amb tota mena de consideració i respecte, i que se'ls proporciona els estudis reglats corresponents. Fins i tot diré, per la gent de fora de Catalunya, que alguna vegada han dit que les escoles catalanes són un viver de catalanistes, que en aquest cas no deu ser així,  ja que rarament he vist un jugador nascut fora de Catalunya que parli en català. En tenim casos actuals com en Leo Messi o l’Andrés Iniesta i algun altre de fa més temps, com en Guillermo Amor, i mai  han tingut cap problema.

Cal, en el futbol com en tot, una mica més de modèstia. Complir les disposicions, encara que les considerem injustes, és imprescindible. I si es creu que és una llei perjudicial per als jugadors o futurs jugadors, s'ha de treballar per canviar-la. En cas contrari, ja veiem com es respira. Ara el Barça recorrerà contra la sanció, i segurament li serà rebaixat el càstig. Però haurà estat un avís. No val a badar!