dilluns, 24 de juny del 2013

Comentari Politnómic (político - económic)

REFORMA DE L’ADMINISTRACIÓ                                                                             Setmana 26

Coincidint amb les conclusions exposades pels mal anomenats “homes de negre”, ja que no tots són homes ni vesteixen d’aquest color, el Govern de l’Estat s’ha afanyat a fer saber la munió de mesures establertes per a l’aprimament de l’Administració pública. Reforma totalment necessària si es vol  anar tirant endavant.

Com és habitual la majoria van destinades a les comunitats autonòmiques perquè deixin de fer determinats serveis i estalviin diners, que és del que es tracta. Al cap de poques hores les mostres de disconformitat s’han fet paleses sobretot per  a les comunitats el govern de les quals no és del mateix partit que el del Govern central.

Al•leguen, i no deixen de tenir certa raó, que és una manera encoberta d’anar tornant a la centralització de serveis i d’aquesta manera tenir el control de la despesa total (govern i comunitats). El problema és que tot això xoca quan toca serveis que han estat traspassats en exclusiva a les comunitats. Recordem que la descentralització de l’Administració es va fer per oferir als ciutadans i ciutadanes una simplificació de les gestions i tenir més a prop l’Administració.

Cal una reforma, però s’ha d’evitar retrocedir en el temps. No pot ser que de cop  i volta tornem trenta anys enrere. És necessari tenir més imaginació, pensar en l’administrat i fer menys polítiques de partit. La paciència té un límit i l’estiu escalfa l’ambient.