dilluns, 1 de juliol del 2013

Comentari Politnómic (político - económic)

EUROPA I ELS ESTATS                                                                     Setmana 27

La setmana ha estat marcada per la cimera europea celebrada els dies 27 i 28 de juny.Tothom estava pendent de les decisions sobre les futures ajudes, en cas de fallida, d’entitats financeres i també, sobretot l’Estat espanyol, pels ajuts que podrien venir per estimular l’ocupació de les persones joves i per finançar les pimes.

Pel que fa a les entitats financeres ha quedat clar que, d’ara en endavant, en cas de fallida hauran de demanar els diners als accionistes, als bonistes, als altres proveïdors i en quart lloc als impositors que sobrepassin els 100.000 €. Per tant, caldrà estar a l’aguait de quines són les entitats que ofereixen més solidesa econòmica.

I quant a les ajudes per a l’escandalosa xifra d’aturats joves sembla que ens tocaran 1.900 milions € del total de 6.000 milions que hi destinarà la UE, és a dir, més d’un 30%. És una bona ajuda, encara que no es van empassar la proposta espanyola que la despesa en bonificacions fiscal per a la contractació de joves no computi en el dèficit públic. Per tant, això significa que per a no passar-nos del límit s’hauran de fer retallades per altres costats.

La reflexió és que cada vegada més haurem d’estar atents a les eleccions europees, ja que en termes econòmics, ben poca cosa a dir tindran els governs dels estats de la Unió Europea. I, per tant, guanyin uns o guanyin uns altres, sempre dependrem de les decisions d’Europa. Doncs, apa, a veure si n'aprenem!