dilluns, 18 de març del 2013

Comentari Politnómic (político - económic)


MOVIMENTS DE DISTENSIÓ                                                                       Setmana 12

Un gran volum d'informacions i notícies interessants. Deixant a part la remuntada del Barça a la Champions, que per alguns diaris semblava el súmmum, l’elecció del nou Sant Pare per tot el que significa per a una gran part de la humanitat, sembla que ha caigut bé a la gran majoria per la senzillesa que desprèn i els seus primers gestos.

Crec que pel que fa referència al nostre entorn més proper, la noticia impactant ha estat la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea sobre la llei hipotecària espanyola, qualificant d'abusius els interessos i sobretot el fet que els jutges no tinguessin el poder per parar els desnonaments. Una vegada pronunciat el Tribunal d’Europa, la totalitat dels partits polítics s’han afanyat a dir que cal reformar urgentment la llei. Com és que fins ara no deien res, o ben poca cosa? Convivència entre el poder polític i l’econòmic? Tu  avui m’ajudes o calles i demà ja ho trobarem?

En tot cas, no cal llançar les campanes al vol, els que manen solen afluixar la corda quan veuen que la víctima està a punt d'asfíxia, no fos que és morís i deixessin de poder-la explotar.


De la reforma de les jubilacions, sobretot les anticipades, en parlarem més endavant.