dilluns, 9 de juliol del 2012

Comentari POLINÒMIC (polìtico -económic) LA SETMANA DE LA POR

Segons els mitjans de comunicació, aquesta setmana que avui comencem ha de ser temuda per les conseqüències econòmiques que pot tenir. Sense anar més lluny avui es farà públic el memoràndum del préstec que Espanya ha demanat a l' Eurogrup, éss a dir, sabrem les condicions amb que ens deixen els diners.
Demà dimarts,  l'Ecofin examina els plans de consolidació fiscal d'Espanya que són bàsics per aconseguir el seu suport. El dia 11, dimecres,  el president del Govern irà al Congrès a explicar el resultat de les cimeres europees i detallarà el full de ruta per superar la crisi. El dijous ens deixen descansar i ens preparen per a  la traca final del Consell de Ministres del divendes 13, on està previst l'aprovació d'un paquet de mesures duríssimes.

Així, doncs, abans de les vacances necessàries per a tothom, polítics també, encara que meteorològicament parlant no pugin gaire les temperatures, tindrem un estiu calent en sentit polinòmic (político - económic). La pregunta que ens fem moltes persones és fins quan es podrà aguantar tot plegat. Serà veritat que ens estem tornant insensibles al dolor, és a dir, com diem per l'Empordà, som mesells i per més que ens fotin cops per tots costats, nosaltres com si res? No penseu que pot haver-hi algú a qui se li escalfi el cervell més del compte i sigui l'esca que encengui el foc?.

Fins ara el capitalisme anava collant sense arribar a escanyar del tot. I si ara  no te aturador i colla  i colla  sense mesura? Tothom ho podrà resistir? Pensem-hi, tots plegats abans que sigui massa tard.

Salut!