dilluns, 17 de febrer del 2014

Comentari Politnómic (político - econòmic)

EL REBUT DE LA LLUM                                                                                       Setmana 8

Que el rebut de la llum ja fa temps que és un maldecap per a moltes famílies és obvi. Semblava que arran del sainet que hi va haver a final d’any a la subhasta trimestral, més tard anul•lada, el Govern central prendria mesures per evitar uns augments desordenats i es va donar tres mesos de coll per intentar trobar una solució que més o menys agradés a totes les parts, els que cobren i els que paguem.

Malgrat les bones intencions, sembla, pel que s’ha publicat darrerament, que no ho ha aconseguit. Tampoc diré que sigui fàcil, però em fa l'efecte que, a hores d’ara, el que van fent és donar cops de cec i ha veure si alguna vegada l’endevinen.

L’anunci d’aplicar a partir del mes d’abril que el preu de l’energia es fixi diàriament no ha agradat a ningú. Posats a fer extravagàncies per què no un preu cada hora i així ens divertiríem més, o cada quart d’hora, encara seria més bonic.

Perdoneu la ironia, perquè si no fos una cosa tan seriosa valdria la pena de riure. Però no.  Estaments tan importants con la Sindicatura de Greuges ja han fet sentir la seva veu i diuen “que aquesta nova disposició ignora les necessitats dels col•lectius més vulnerables, com la gent gran, els malalts i les famílies amb pocs recursos, que la tarifa és poc transparent i que el ciutadà està indefens davant de les grans companyies”.

No sabem com anirà, però sí qué sabem que anirà malament per al consumidor, sobretot per als jubilats que han tingut un augment de la seva pensió que fa plorar: 0,25%!