TRIBUNALS DE JUSTÍCIA Setmana 44
Sens dubte el tema més comentat ha estat la decisió del Tribunal de Drets Humans d’Estrasburg d’anul•lar l’anomenada doctrina Parot, encara que més que anul•lar el que ha fet és desqualificar la interpretació que és va fer de la llei, a partir, crec, de 1995. Aquest mateix Tribunal, una setmana abans, havia aturat, provisionalment, el desnonament de les famílies que ocupaven un edifici de pisos a Salt, al Gironès.
Com no sóc jurista ni res que s'hi assembli, no entro ni surto en el fons de la qüestió. Només observo, llegeixo i pregunto. Inquirit un amic meu, doctor en dret, sobre perquè el que un jutge o tribunal falla pot ser rebatut més endavant per un altre jutge o tribunal i perquè les lleis, en general, no poden ser escrites de forma inequívoca o que es puguin interpretar de diferent manera, em contesta que “si així fos no caldria que hi hagués jutges”. Deu ser això! Es desmuntaria el “tingladillo” judicial.
Més encara: el nyap del cèntim sanitari que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha dictaminat que vulnera el dret comunitari sobre impostos especials. I que pot tenir conseqüències econòmiques importants si han de tornar els diners. Parlen d'uns 13.000 milions d’euros. Caram que bé!
L’ultima: un tribunal italià ha dictaminat, trenta-un any desprès, que l’actriu de la mateixa nacionalitat, la celebèrrima Sofia Loren no havia d’haver anat a la presó pels problemes fiscals que va tenir l’any 1982. Sort que només hi va estar disset dies i va pagar una multa de més de cinc-cents milions de lires.
Diuen que la justícia és cega. I segurament alguna cosa més, que no dic.
dilluns, 28 d’octubre del 2013
Comentari Politnómic (político-económic)
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada