dilluns, 7 de novembre del 2011

L'EDAT NO COMPTE!....O SI? Setmana 45 ETA

El comunicat de l’organització ETA fet públic el dia 20 d’octubre deia que abandonava definitivament la seva activitat armada i demanava un diàleg, sense condicions prèvies, amb els governs d’Espanya i França. Segurament és una de les notícies més importants dels darrers 43 anys, comparable al canvi del règim franquista a la monarquia parlamentària.

Recordem que va ser l’any 1968 quan va morir assassinat el guàrdia civil José Pardines en la primera acció violenta del grup basc.

Com a mínim hi ha dues generacions d’espanyols que han viscut sempre amb aquesta amenaça latent, ja que com sabem els atemptats no han estat només al País Basc sinó a tota la geografia espanyola. No oblidem Barcelona, Vic, Roses, i altres poblacions d’arreu.

Aquest comunicat tan important no significa la desaparició de la banda i la solució total del conflicte; però, sí que és el pas previ per arribar-hi. Caldrà estar a l’aguait de les converses entre les parts, que poden durar anys. Seria maco que en els tres o quatre anys que encara ens queden de crisi econòmica es pogués arribar a una solució definitiva, sense massa traumatismes entre les parts implicades. Segurament que moltes persones donarien per bons aquests anys de penúries i retallades i que passessin a la historia per ser els anys de l’eradicació del terrorisme.

Tan de bo sigui així! Salut!