dijous, 28 d’abril del 2011

Parlament al Club Catalunya Caixa. 28 d'abril del 2011

SANT JORDI 2011

Sr. Santi Vila, alcalde de Figueres i diputat al Parlament de Catalunya, Sr. Francesc Canet, vicealcalde de Figueres i Diputat al Congrés de Madrid, Sra Maria Antonia Bonany, regidora de Benestar Social de l’Ajuntament de Figueres.

Una vegada més ens trobem per celebrar la festa de Sant Jordi, aquest any i degut a la Setmana Santa, amb cinc dies de retràs.

Be, de fet jo pensava que donat que el nom del Club ja fa un parell d’anys que no se’n diu Sant Jordi no calia fer una celebració en aquesta data. Si de cas, podem dir i això sí que no es podrà variar, que celebrem que tal dia com el 23 d’abril del 1985 es varen obrir les portes del Club per primera vegada.

I si que podem celebrar també, el dia del Patró de Catalunya, de la rosa i del llibre.

Per cert, el nom de Sant Jordi ha estat pronunciat moltes vegades aquests darrers dies a Figueres, per la inauguració de l’escultura de la nova Plaça Catalunya, Sant Jordi i el drac. Escultura que podem qualificar de peculiar i que ha donat i donarà molt a parlar. I això es bo. Vol dir que la ciutat es viva i no es queda indiferent.

No només a Figueres hem tingut el nom de Sant Jordi a la boca. També arreu de Catalunya han estat comentades les Creus de Sant Jordi que atorga la Generalitat, ja que s’ha sabut que costen 1128 euros per barba. O bé els llibres més venuts per la Diada de Sant Jordi, la llista dels guanyadors ja circulava des de feina uns quants dies, en una mostra de clarividència que ja voldríem per altres temes.

Per tant, ja veieu, Sant Jordi dóna per molt.

Be, per acabar, una petita reflexió.Com a representant de la gent gran en CCGGCat tinc algunes obligacions. Per exemple, assistir als Plens, emetre informes sobre les activitats per a la gent gran dels municipis o del Consell Comarcal i d’altres. Però penso que el més important es animar a la gent gran perquè participi en tota mena de coses que es facin a la seva ciutat o poble. Us vull demanar que participeu en la gran festa de la democràcia anant a votar a les properes eleccions municipals del 22 de maig i fins i tot animeu a la gent del vostre entorn familiars i amics. Penseu que només els més grans de 50 anys som els que varem estar tants i tants anys sense poder exercir el nostre dret a escollir. Hi ho hauríem de tenir en compte.

Però abans, tenim les Fires de la Santa Creu, que desitjo passeu tan be com pugueu, i en nom del Consell Municipal de la Gent Gran de l’Ajuntament us recordo que el dia 4 a les 11 del matí a la carpa instal•lada a la Plaça Catalunya hi haurà el lliurament de medalles a les persones que enguany fan 90 anys, amb l’actuació de la Coral Veus de l’Empordà del Casal de la Gent Gran i la Coral del nostre Club Catalunya Caixa, dirigides ambdues pel Sr. Xavier Falgarona.

Moltes gràcies.