dilluns, 2 de juny del 2014

Comentari politnómic (político- económic)

VIOLÈNCIA AL CARRER                                                                                    Setmana 23

Arran dels recents esdeveniments de Can Vies al barri de Sants de Barcelona, i deixant ben clar que estic totalment en contra de la violència, voldria manifestar que a mi em sembla que potser una de les causes del conflicte, que segurament en té més d’una, sigui la situació social del país, l’emprenyament amb què fa anys que vivim. També cal dir que les recents sentències sobre els malfactors de corbata i americana, dirigents d’entitats financeres, com ara el cas hotel del Palau, fa temps  l’indult a un banquer important, etc., no ajuden gens ni mica. La gent s'adona que la justícia no funciona d’igual forma per uns i altres. En un recent article del periodista Fernando Ònega a La Vanguardia, titulat “La casta”, entre altres coses, deia “la ineficàcia contra la corrupció és demolidora, si la gent no veu que els delictes es paguen i es tornen els diners robats. Però el que menys ha disculpat la societat en l' última campanya electoral és que no s’hagi parlat de la corrupció en cap debat entre els candidats. Explicació del poble: hi ha hagut un pacte. I per què s’ha pactat? Resposta del poble: perquè tots estan fins al coll. Això corromp més la nobilíssima funció política que una mala funció, i justifica que es parli de “la casta”.

Resultat, més del 50% d’abstenció. Penso que potser persones que estan en contra de violència, en un moment donat poden justificar els fets, del tot reprovables, que alguns manifestants fan, arrasant tot el que troben, incendiant contenidors, trencant vidres, cremant una unitat de TV3, etc.

Com he repetit sense cansar-me, els partís polítics han de canviar molt, en cas contrari cada vegada anirem més malament. Cal regeneració total i absoluta, I agilitzar els temes pendents de la justícia. Actualment hi ha trenta investigacions en marxa d’entitats financeres amb més de dos-cents ex directius imputats. I el cas del Palau de la Música, que porta cinc anys esperant. Algú pot explicar per què tanta i tanta dilació? El poble necessita explicacions per continuar creient en els que manen. Arribarà el dia que li faran cas? Preguem perquè hi siguem a temps! Salut, amigues i amics!