dilluns, 18 de febrer del 2013

Comentari Politnómic (político . econòmic)


ABDICACIONS I RENÚNCIES                                                       Setmana 08

Una setmana plena d'esdeveniments importants, però, sens dubte, el  principal va ser la notícia de la renúncia del Papa per la importància que la seva figura té  a tot el món.

Sense entrar en divagacions dels motius de fons de la seva decisió, penso que és d'agrair que algú de la seva categoria anunciï que les forces li flaquegen i que prefereix deixar el camí lliure perquè altres amb més empenta continuïn la tasca que li va ser encomanada. És un gest que l’honora i seria bo que  altres mandataris en prenguessin bona nota. El camí el va obrir, fa un parell de setmanes, la reina Beatriu d'Holanda,  que va anunciar la seva abdicació.

En un altre ordre de coses ha continuat la pel·lícula d'espies, peró ara només ambientada en terres catalanes, que també vam ser sacsejades amb l’escorcoll de la seu del Consell Comarcal de la Selva, l’Ajuntament de Sant Hilari Sacalm i un parell organismes de la Diputació de Girona, XALOC i el  Patronat de Turisme, i que va acabar amb la detenció del president del Consell Comarcal i alcalde de Sant Hilari, que, desprès de declarar ha quedat en llibertat amb fiança.

Per cert, que jo pensava, ben segur erròniament, que qui manava més en el seu municipi era l’alcalde, per sobre de qualsevol altra autoritat. Però es veu que els manaments judicials van per damunt.  

I la tercera va ser l’avantprojecte de reforma de l’Administració local que pretén que el 82% de regidors no cobrin cap sou del seu Ajuntament. D’acord, però de les gratificacions per assistir a les comissions i als plens no en diu res. Ja se sap que feta la llei, feta la trampa. Veurem com acabarà. Es recorden d'allò que diu” cal canviar-ho tot, perquè no canviï res”?