dilluns, 7 de gener del 2013

Comentari POLITNÖMIC (Político - económic)

ANY NOU, ALCALDESSA NOVA                                     Setmana 02

El divendres passat, dia 4, sobre tres quarts de set de la tarda,  va ser elegida pel Ple de l’Ajuntament de Figueres la nova alcaldessa, Marta Felip i Torres, després de la renúncia de l’anterior alcalde, Santi Vila i Vicente, que fa pocs dies va ser anomenat pel president de la Generalitat Molt Honorable Sr. Artur Mas, conseller de Territori i Sostenibilitat.

Per primera vegada a la història, la capital de l’Alt Empordà no tindrà alcalde sinó alcaldessa. I estem convençuts que no hi perdrem res, ans al contrari, En un dels meus primers articles al setmanari L'Empordà, l’any 2004, em vaig atrevir a anunciar que el segle XXI destacaria per dues coses: l’implicació en el conjunt de la societat de les persones grans  i la definitiva pujada de les dones als llocs de poder dintre de la societat, política inclosa. Precisament abans-d’ahir dia 5, el suplement “ES” de La Vanguardia publicava un extens reportatge titulat “L’Era de les dones”.

Per tant no fem res més que seguir els signes del temps i ens posem al corrent. Des d’aquí els meus millors desitjos, tant per a la nova alcaldessa com per al conseller de Territori i Sostenibilitat. Tindran feina, i estem segurs que tant l’una com l’altre sabran estar a l’altura de les circumstàncies.

No vull acabar aquest comentari sense manifestar el meu desacord amb el protocol de l’acte, que va col•locar els representants de les entitats figuerenques al saló on es veia per la pantalla de televisió, i els alcaldes de la comarca  i altres personalitats de la diputació, al saló de plens.  Penso que la gent de casa mereixia una altra mena de tractament.  I si el problema era la manca d’espai, cap a la Cate o El Jardí, que també són dependències municipals. Crec que era un acte figuerenc i no comarcal.