dilluns, 3 de febrer del 2014

Comentari Politnómic (político . econòmic)

TRANSPARÈNCIA                                                                                                 Setmana 6

Els recents esdeveniments de can Barça que tant d’enrenou han portat, sembla que tenen orígen en la manca de transparència del fitxatge del brasiler Neymar. Una  vegada airejat el tan recargolat contracte, que en realitat eren contractes, les aigües s’han apaivagat. Pregunto, no hauria estat millor ser clars des del primer moment? Crec que bona part de la desafecció dels ciutadans envers les institucions públiques, i també privades, rau en el fet de no d’explicar la veritat de les coses.

És per això que em desconcerta que el Ministre d’Hisenda d’Espanya es despengi dient que no publicarà més les balances fiscals (que és el mètode per saber la solidaritat entre autonomies) i ens digui que d’ara endavant ens farà saber “els comptes públics regionalitzats”. Molt bé, però una cosa no hauria de ser en detriment de l’altra. Llum i taquígrafs, que els ciutadans i ciutadanes puguem saber-ho tot.

També caldria saber de què parlen en aquestes reunions tancades, com la del Mas Anglada de Fonteta (Baix Empordà), amb una majoria d’empresaris i un grupet de polítics influents. Sí, perquè, si no ho sabem, alguns malpensats poden creure que aquestes trobades fomenten les conxorxes entre uns i altres i que més tard poden ser titllades de tràfic d’influències.  Ja m’enteneu. I a més, si es veu per la televisió una gran quantitat de Mossos d’Esquadra i altres efectius de forces de seguretat que paguem entre tots.

Llum, llum, més llum...